|

Дали и вечерва не очекува поскапување на горивото?

Сподели на:

Вчера на полноќ по втор пат поскапи нафтата за 8,5 денари а пред само 3 дена за 10денари. Највероватно и вечерва не чека поскапување на горивото. Вчера владата најави намалување на акцизата и ддв на нафтата и нафтените деривати според што би поефтинило горивото, но сепак се случи спротивното дизелот достигна 94 денари. За вечерва се очекува дизелот да достигни и до 97 денари по литар.

Сподели на:

Слични Објави