|

Еден на еден Могила куп 2023

Сподели на:

Финале на меѓународниот фудбалски Еден на еден Могила куп 2023 Градоначалникот на Општина Могила Драганчо Саботкоски: Честитки за организацијата до фудбалската школа Еден На Еден Могила, заедно со луѓето кои беа вклучени во организацијата, ЈКП Пела Хигиена Могила со целосна подршка од Општина Могила интензивно се подготвуваа неколку месеци за се ова прекрасно да изгледа. Како градоначалник давам целосна поддршка за овој настан, ќе се потрудиме истиот да прерасне во долгогодишна традиција.Ќе вложуваме во спортот за младите да останат на патеките на кои тргнале од најрана возраст. Пред се да се реализираат како здрави личности, а потоа како професионални спортисти.Пофалните зборови и честитики за организацијата од страна на учесниците и присутните од многу градови низ Македонија од Битола, Прилеп, Охрид, Демир Хисар, Скопје, Куманово, Кавадарци, Струга и Штип ни даваат мотив за наредната година да бидиме уште подобри и да даваме поддршка како локална власт.Се потрудивме да ги обезбедиме сите услови за да ја претставиме општина Могила во најдобро светло.Могила и регионот пулсираше во ритамот на Еден на еден Могила куп.72 екипи се натпреварува на овој турнир, над 1000 деца учествуваа, над 150 натпревари се одиграа овие три дена.Честитки до шампионите во сите возрасни категории. Им ги честитам освоените места на учесниците и на нивните тренери и им посакувам многу успех во иднина. Спортски поздрав и се гледаме следната година!
Сподели на:

Слични Објави