Единаесетти по ред Добрушевски средби

Сподели на:

Единаесетти по ред Добрушевски средби. Денес на Црковен собир во село Добрушево се одржаа единаесетти по ред Добрушевски средби, кои традиционално се организираат првата сабота после Велигден по иницијатива на Архиепископот Охридски и Македонски и Поглавар на Македонската православна црква, Господин Господин Стефан, роден во Добрушево. На овој настан беа присутни и гости од Битола и градоначалниците на Општина Могила и Општина Новаци.

Сподели на:

Слични Објави