Хуманитарен спортски настан за малиот Марко

Сподели на:

Денес, Училишниот парламент на ООУ “Добре Јованоски” Прилеп и Младинската организација на СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп вклучени во хуманитарниот спортски настан за помош на малиот Марко кој боледува од ретка болест. Денес учениците од сите училишта одржаа лекција на возрасните за хуманост. Со еден спортски настан на кој земаа учество 200 млади на новото спортско игралиште во ООУ “Добре Јованоски” Прилеп осбираа донации за малиот Марко.

Сподели на:

Слични Објави