Коледарските огнови низ Прилеп

Сподели на:

Вечерва во Прилеп низ “прилепските маала” се палат коледарските огнови, а прилепските граѓани расположени и верни на традицијата покрај огнот прославуваат со чашка топла ракија и ќе пеат македонски песни, впрочем како и што доликува на овие традиционални собиранки за коледе.

Сподели на:

Слични Објави