Напишала роман ,,Како да го убиете сопругот“ а сега осудена за убиство на нејзиниот сопруг

Сподели на:

Љубовна романсиерка која го напиша роман насловен, „Како да го убиете сопругот“, беше прогласена за виновна за убиството на нејзиниот сопруг пред четири години.

Ненси Крамптон Брофи (71) вчера е осудена за убиство од втор степен, откако американската порота во Портланд ја разгледала смртта на готвачот Даниел Брофи за време на дводневното судење, објавија странските медиуми.

63-годишникот бил убиен на 2 јуни 2018 година додека се подготвувал за работа во Кулинарскиот институт Орегон во Југозападен Портланд. Ненси Крамптон Брофи не покажала никаква видлива реакција кога ја слушнала пресудата во преполната судница.

Лиза Максфилд, една од нејзините адвокати, рече дека тимот на одбраната планира да поднесе жалба.

Ова доаѓа откако обвинителите им посочија на поротниците дека мотивот на Ненси Крамптон Брофи биле проблеми со пари и полиса за животно осигурување.

Таа за време на судењето рече дека немала причина да го убие сопругот и дека нивните финансиски проблеми биле главно решени, но беше откриено дека таа поседува иста марка и модел на пиштол како тој со кој е убиен нејзиниот сопруг, иако полицијата никогаш не го пронашла оружјето.

Ненси Крамптон Брофи, исто така, беше видена на снимките од надзорните камери како вози до и од Кулинарскиот институт, а тоа го покажаа судските докази и сведоштва.

Таа за време на судењето сведочеше дека нејзиното присуство во близина на кулинарско училиште на денот на смртта на нејзиниот сопруг било обична случајност и дека го паркирала автомобилот во таа област за да пишува.

Брофи беше во притвор од нејзиното апсење во септември 2018 година, а пресудата ќе и биде изречена на 13 јуни.

Сподели на:

Слични Објави