Пливачки маратон „ПРЕСПА 2023“

Сподели на:

Денеска се одржа третиот пливачки маратон „ПРЕСПА 2023“. Градоначалникот на Општина Ресен Јован Тозиевски го отвори овогодинешниот маратон. Оваа година на маратонот беа пријавени околу 60 натпреварувачи ширум земјава. Натпреварувачите се натпреваруваа во две дисциплини и тоа: Детска трка (Рекреативна) и трка во должина од 2,5 км. Победници во машка апсолутна конкуренција:

1. Евгениј Поп Ацев 2. Кристијан Стојановски 3. Александар Илиевски

Победници во женска апсолутна конкуренција: 1. Сара Јанковиќ 2. Ивана Неделкоска 3. Јована Неделкоска

Сподели на:

Слични Објави