Прилепчанецот Манчески на листа од Форбс

Сподели на:

Прилепчанецот Денко Манчески кој има само 27 години се најде на листата на 10 те инспиративни деловни луѓе на Блискиот истој кои треба да се следат во 2022 година.
Денко Манчески е роден од Прилеп, почнал да се занимава со програмирање во средно училиште каде преку програмски јазик програмил комерцијален софтвер. Во последните седум години се занимавал со блокчејн технологијата, за првпат работел на NXT блокчејн до 2020 година кога започнал да ја гради Reef Chain. Како појаснување блокчејн технологијата е поврзана со криптовалутите кои во последните 10 години се во вистински подем, како на пример Биткоинот кој пред 10 години имаше вредност околу 3 еврa по биткоин, а денес 45 000 евра по биткоин.

Сподели на:

Слични Објави