|

Прилепските грации се закитија со грст медали во дисциплината естетско ритмичка гимнастика, во Бугарија

Сподели на:

Клубот за естетско ритмичка гимнастика “АВАНТГАРД” ПРИЛЕП на интернационалниот турнир во Хасково Р.Бугарија повторно се закити со грст медали со малите грации во следните категории:-Aнастасија Нешкоска категорија 2010год. Прво место (уред обрач)Третоместо(без реквизит)Трето место (повеќебои)меѓународно класирањеМарија Тошеска категорија 2010год.:Прво место (без реквизит)Второ место (со обрач )Трето место (повеќебои)меѓународно класирање Јана Димоска категорија 2012год:Прво место (со обрач) Второ место (повеќебои)меѓународно класирање Трето место (без реквизит) Теа Петреска категорија 2012год. Второ место (без реквизит )Трето место (повеќебои)меѓународно класирање Јована Везенкоска категорија 2013 год Второ место (без реквизит)Четврто место (повеќебои)меѓународно класирањеИлина Кузманоска категорија 2013:Прво место (со обрач) Трето место (без реквизит )меѓународно класирање Трето место (повеќебои) меѓународно класирање Клубот се закити со овие медали на интернационалнио четврти меѓународен турнир “Queen of AIDa ” Хасково на кој се учествуваа конкуренти од повеќе земји како Р.Бугарија ,Кипар,Шпанија,Украина и Босна и Херцеговина. Од името на клубот под раководтсво на претседателот и тренер Дип.проф.по ФЗО Александра Стојаноска се изразува голема благодарност за несебичната подршка во делот на финансирањето на патните трошоци за Спонзорирањето од фирмите: “KАРАОРМАН 2003″ДОЕЛ ПП ; “TРИТЕКС TРЕЈД” ДОЕЛ ; “ИНФО ТУРС” ДОЕЛ ; ЗДПТУ ИНЖИНЕРИНГ ” МАРЛИМ”Исто така благодарност за несебичната подршка и ангажираност на родителите .Воедно се изразува благодарност до оргаанизаторот на турнирот яна михайлова и клубот “АИДА” Хасково.Благодарност за вложениот труд на малите грации во оваа ретка дисциплина во нашата држава ,која е склоп на убавина ,ритам и вештина и е спои од уметност и спорт кој е доведен до совршенство ,па со причина се смета за идеална физичка активност за деца со кој се гради фина моторика и координација. Благодарност за вложениот труд на малите грации во оваа ретка дисциплина во Р. Македонија, која е склоп на убавина ритам и вештина и е спој од уметност и спорт доведен до совршенство па со причина се смета за идеална физичка активност за деца затоа што покрај развојот на координација, фината моторика и мускулатурата гради чуство за ритам и музика склад на телото и духот, грациозност и убавина на движењето, низа мајсторства и техники со посебни уреди за ритмичка гимнастика како што се: топка, чуњеви, хулахоп, јаже и лента.

Сподели на:

Слични Објави