Сашо Серафимовски тргна пешки до Острог во Црна Гора

Сподели на:

Скопјанецот Сашо Серафимовски тргна пешки да го посети манастирот Острог во Црна Гора. Од преминот Табановце, на македонско српската граница, рече дека ќе му бидат потребни 130 часови за да стигне до таму.

„130 поклонувачко патување ќе ми остане запаметено како ходочасно одење Скопје – Острог“, рече Серафимовски, а голем број од пријателите му посакаа среќа и лесен пат.

Сподели на:

Слични Објави