ТОП дестинација за посета!

Сподели на:

Лабунишко езеро, ви ја препорачуваме оваа магична дестинација за викенд или пикник. Горната Лабунишка локва е мало и едно од четирите леднички езера на Јабланица. Зафаќа површина од 960 м2, додека обемот изнесува 274 м. Езерото има кружна и кон исток издолжена форма налик на круша и растојанието во насока север-југ изнесува 62 м, а во насока исток-запад 56 м. Длабоко е 2,85 м

Сподели на:

Слични Објави