Тоше: Те молам оди вечерва дома, не можам да те гледам како киснеш на дождов

Сподели на:

Неколку години пред да не напушти, една врнежлива вечер Тоше застанал со автомобилот до Рафит, кој продавал весници на булеварот во Скопје.

Приказната на Рафит ја разбра цела Македонија, а беше уште еден доказ за добрината на хуманитарецот на нацијата, Тоше. Тој го прашал Рафит Хасани колку заработува во една вечер, а тој му одговорил дека заработува едвај 150 денари. Без воопшто да размислува, Тоше извадил 500 денари од џебот, му ги дал на продавачот Рафит и му рекол: „Те молам оди вечерва дома, не можам да те гледам како киснеш на дождов“. После тоа Тоше редовно го посетувал Хасани за да му однесе топол чај.

Сподели на:

Слични Објави