|

Еден од натпреварувачите починал пред емитувањето на вечерашната емисија: Потресна сцена на почетокот на квизот „Потера“

Сподели на:

Еден од натпреварувачите починал пред емитувањето на вечерашната емисија: Потресна сцена на почетокот на квизот „Потера“

Во регионот вечерва беше емитуван квизот „Потера“, но за жал имаше многу тажен почеток. Имено, пред почетокот на самиот квиз, на екранот се појави in memoriam, кој беше посветен на еден од натпреварувачите, кој почина во периодот од снимањето до емитувањето на емисијата.

Тоа е еден од натпреварувачите, Александар Ивковиќ од Ивањица, кој имаше 48 години, а во своето излагање рече дека е дипломиран историчар.

Работел како учител во училиште, имал идеја за промена на работата, а со водителот Јован разговарал за самото образование. Успеа да стигне до крајот и да се приклучи на финалната „Потера“ со останатите двајца играчи.

И Јован Мемедовиќ на својот Инстаграм профил се прости од натпреварувачот. Тој објави видео во кое ја најавува епизодата со тажното „in memoriam“. Патем, овој латински назив се преведува како „во сеќавање …“ и најчесто се користи оддавање на почест на починато лице.

Сподели на:

Слични Објави