Министерот изјави дека обезбедил пченица од Бугарија

Сподели на:

Министерот за земјоделие вчера на Facebook објава изјави дека обезбедил пченица од соседна Бугарија, односно вчера во Брисел се сретнал со колегата министер од Бугарија и се договориле Бугарија да ни обезбеди доволно пченица за престојната криза, иако пред само 2 седмици министерот изјави дека не треба да се шири паника и дека имаме доволно пченица. И покрај понудата од Србија да ни обезбеди пченица министерот ја одбрал Бугарија. Во продолжение ви ја прикажуваме неговата Facebook објава.

Сподели на:

Слични Објави