|

Владата спрема закон за промена на полот само со лична карта

Сподели на:

Владата спрема нов закон за промена на полот само со лична карта и изјава заверена на нотар. Со овие два документи можите да го смените полот од маж во жена или обратно , процедурата ќе биди едноставна доколку се изгласа предлог законот кој ќе им биде доставен на пратениците со европско знаменце Копија од лична карта на барателот за правно признавање на родот, изјава од барателот за правно признавање на родот заверена од нотар во форма на нотарски акт дека родовиот идентитет не е во согласност со полот назначен во матичната евиденција во моментот на раѓање.

Сподели на:

Слични Објави