ИЗВЕСТУВАЊЕ за празникот Митровден!

Сподели на:

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ!!! ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МИТРОВДЕН Браќа и сестри во Христа, наши прилепчани, ве известуваме дека ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКОВНИТЕ ХРАМОВИ.За претстојната слава, на свети Димитриј (митровден), во храмот св . Кирил и Методиј (ПАРАКЛИС) и св. Петка во нас. Точила лебчиња ќе се креваат преку цел ден во вторник (07.11.2023) од 7:00 – 17.00., И НА САМИОТ ПРАЗНИК (наредниот ден) во средата по завршувањето на Божествената Литургија.Честита слава на сите кои ја чествуваат Св. Димитриј како закрилник на нивните домови т. е. домашна слава!Нека ни е за многу години и на помош.

Сподели на:

Слични Објави