|

Градоначалникот Борче Јовчески, Претседателот на совет Дејан Проданоски на средба со амбасадорот на Италија Андреа Силвестри

Сподели на:

По отворањето на изложбата „За прв пат“ во НУЦК „Марко Цепенков“, во кабинетот на Градоначалникот остварија средба со амбасадорот на Република Италија Андреа Силвестри. Градоначалникот и Претседателот на совет на Општина Прилеп изразија: Се надеваме нашата соработка, на големо задоволство од двете страни ќе се продлабочува во иднина не само на културно и спортско поле, туку и на економско.
Во знак на почит симболично му беше доделена плакета на амбасадорот Силвестри за „Пријател на Прилеп“.

Сподели на:

Слични Објави